Duurzaam bouwen met karakter

Rebrick is in Nederland dé partij die op grote schaal herwonnen gevelstenen voor bouwprojecten aanbiedt. Een mooie verduurzaming van de bouwindustrie, want het hergebruiken van gevelstenen leidt tot 95% CO2-reductie in vergelijking met traditionele bouwmethoden. Een belangrijke stap richting het behalen van de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs. Rebrick laat zien dat de esthetiek van gebouwen hand in hand kan gaan met duurzaamheid en we streven dan ook naar een toekomst waarin circulair bouwen de norm is.


Diensten
Onze diensten omvatten het oogsten, palletteren en opslaan van herbruikbare gevelstenen. De stenen worden grondig getest en voorzien van een gedetailleerd testrapport. Rebrick concentreert zich voornamelijk op grootschalige sloopprojecten, om direct aanzienlijke hoeveelheden gevelstenen aan te kunnen bieden, variërend van 50.000 tot 500.000 stuks.

 

Rebrick is gespecialiseerd in circulair bouwen door gevelstenen te hergebruiken in nieuwe bouwprojecten. Vanuit het geloof dat de bouwsector duurzamer en innovatiever kan, draagt Rebrick met het herwinnen van stenen bij aan een unieke esthetiek aan gebouwen, maar bovenal aan het verminderen van de CO2-uitstoot met 95%. Dat is duurzaam bouwen met karakter! Rebrick is een initiatief van de Floris Groep in Wormerveer, een familiebedrijf dat al bijna 110 jaar bouwmaterialen levert.