Circulair bouwen met behulp van Rebrick

In de strijd tegen klimaatverandering en het streven naar een duurzame toekomst staat circulair bouwen centraal in de bouwsector. In 2050 moet in Nederland 100% circulair gebouwd worden. Maar wat houdt dat nou in? En hoe kun jij hier aan bijdragen met de oplossingen van Rebrick?

Wat is circulair bouwen?

Circulair bouwen is een term die gebruikt wordt voor het duurzaam bouwen. Hierin worden de principes van circulariteit in de bouw toegepast. Dit komt terug in alle stappen van het bouwproces, zoals het ontwerp, de constructie en het gebruik van materialen die gericht zijn op het minimaliseren van afval en het maximaliseren van hergebruik. Dit draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de bouwsector door afval te minimaliseren en hergebruik te maximaliseren.

In plaats van het traditionele model van ‘maken-gebruiken-weggooien’, streeft circulair bouwen naar een systeem waarin grondstoffen en materialen continu worden hergebruikt en gerecycled.

Enkele voorbeelden zijn:

  • De verschuiving van sloop- en nieuwbouwprojecten naar renovatie en herbestemming.
  • Het gebruik van biobased materialen (zoals hout, bamboe, leem of stro).
  • Bouwen met hergebruikte en gerecyclede materialen (zoals gevelstenen).
  • Bouwen met nieuwe gerecyclede materialen.

Circulair bouwen met duurzame materialen

Circulair bouwen gaat verder dan traditionele bouwmethoden door het benutten van principes van circulariteit en een gesloten systeem waarin grondstoffen en materialen voortdurend worden hergebruikt en gerecycled. Hiermee streven wij naar een aanpak waarbij materialen hun waarde behouden gedurende hun levensduur, in plaats van te worden weggegooid na gebruik.

Circulair bouwen met Rebrick

Hoe kan Rebrick helpen met circulariteit in de bouw?

Het plan is dat in 2050 Nederland 100% circulair is. In de tussentijd werken we naar 50% circulariteit in 2030. Een van de kenmerken van circulair bouwen is het bouwen met hergebruikte materialen.

Rebrick is in Nederland dé partij die op grote schaal herwonnen gevelstenen voor bouwprojecten aanbiedt. Door grootschalige sloopprojecten kunnen wij gebruikte gevelstenen aan te bieden, variërend van 50.000 tot 500.000 stuks per soort. Perfect voor jou om te voldoen aan de MPG score.

Dus of je nou een aannemer, architect of uitvoerder in de bouw bent? Of je nu bezig bent met het verduurzamen van bestaande woningen of het realiseren van nieuwe projecten, Rebrick is de juiste partner voor jou! Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.